Prismapraktiken.se

Klientberättelser

Rosenmetoden

En av Evas klienter berättar i Tara nr 10 -2009
Läs hela artikeln här: http://blogg.prismapraktiken.se/#post12

Tara nr 10 2009


Jag kan bara beskriva min erfarenhet av Rosenmetoden i mycket positiva ordalag. De behandlingar jag fått har jag tydligt märkt effekten av. Framför allt har Rosenmetoden hjälpt mig att släppa kroppsliga spänningar och att gå ner i varv. Min andning har dessutom förbättrats avsevärt och min kroppsmedvetenhet har ökat.
Ett ytterligare plus är att tröttheten har försvunnit och ersatts av energi!
Jag rekommenderar varmt Rosenmetoden. Den är värd att prova!
Du kommer inte att bli besviken!
/Anna

Kommentar från Eva:
Anna kom til mig på rekommendation av Uttryckande Konstterapeut Gunvor Karlstrand.
Första gången jag träffade Anna hade hon en ytlig andning och uttalade muskelspänningar i nacken, axlarna, käkarna, mellan skulderbladen, i mellangärdet, i magen och i ländryggen. Det fanns ofta en krampkänsla i musklerna vid skulderbladen. Hon levde i ett högt tempo med mycket aktivitet även på fritiden. Anna vaknade på natten av tankar på jobbet. Hon hann aldrig med att reflektera över sig själv och hade svårt att känna några känslor. Anna upplevde att huvudet ( tankarna-medvetandet ) var på ett ställe och kroppen på ett annat, utan någon riktig kontakt däremellan. Ett uttryck för detta var att hon ofta gick rakt in i saker eller blev fumlig när hon pratade med någon samtidigt och hon hade hela tiden blåmärken på benen pga detta.
Anna reagerade snabbt på behandlingarna. Andningen fördjupades redan under de första behandlingarna och spänningsnivån har succesivt sjunkit.
Anna har gått hos mig varannan eller var tredje vecka sen hösten 2006. Idag 19 juli 2007 har hon en helt annan kontakt med sitt känsloliv. Anna beskriver det själv som att tidigare blev hon inte berörd av händelser, det var mer som att stå bedvid och konstatera fakta. Nu när hon är i kontakt med sina känslor är livet så mycket rikare att leva. Hon lever också mycket mer i nuet och låter bli att boka in så mycket i förväg. Blåmärkena på benen är ett minne blott - nu är huvudet och kroppen i samklang.
Rent kroppsligt har det hänt mycket. Krampen i musklerna vid skulderbladen känner hon aldrig av längre. Muskelspänningarna som hon besvärades av i axlar, käkar och bröstrygg har minskat till en balanserad grundspänningsnivå. Detta syns för ögat framför allt från axlarna och ner mellan skulderbladen. Jag skulle vilja beskriva det som om övre delen av ryggen "kavlats ut" från att ha varit mer kupolformad. När Anna känner av axlar och rygg idag är det om hon arbetat med något som är ovant, t.ex. att måla, och det går över efter lite vila. Det är också mycket mer meningsfullt att känna av musklerna av en sån anledning än för att man är spänd av inre orsaker.
Den spänning som sitter djupare hos Anna finns i mellangärdet ( bron mellan kropp och själ ), i magen och i nacke/huvud.
Anna säger ofta till mig att hennes kropp längtar att komma på behandling och att ingen gång är den andra lik.
Det finns fortfarande mer att upptäcka för Anna av hennes inre så hon väljer att fortsätta kombinera Rosenmetoden med samtal hos Gunvor Karlstrand.
För mig har det varit fint att följa med i Annas utveckling mot ett friare och rikare liv och en mycket mer avspänd kropp!

CranioSacral terapi/Energiintegration

Jag har fått 6st behandlingar med CranioSacral terapi. En påtaglig effekt som jag märkt är att jag tidigare haft en känsla som om någon slagit in en påle genom högra benet där jag vid varje steg känt trycket av den genom hälen. Det är nu helt borta.
Jag har också haft smärta i höger höft som verkar ha försvunnit.
För övrigt är det alltid en skön avslappnande känsla efter varje behandling.
/Barbro Skärberg

Kommentar från Eva:
Barbro föll som liten utför en stentrapp och slog huvudet.
Under den femte behandlingen med CST ryckte det till rejält ett par gånger i höger underben och fot när jag behandlade bensömmen och hinnorna i en viss del av skallen. Det verkar ha haft ett samband med Barbros besvär från höger ben och fot eftersom det försvann efteråt.

Jag har fått behandling med CranioSacral terapi för två olika typer av besvär. Första gången för att jag hade så ont i en tand i underkäken och upp mot örat pga att jag bitit ihop på nätterna. Eva gjorde en behandling i munnen och jag blev helt smärtfri omgående och det har inte kommit tillbaka.
Vid ett senare tillfälle hade jag så ont i korsryggen och ut i höger skinka och ner i utsidan av foten och fjärde tån att jag hade svårt att både sitta och ligga bekvämt trots att jag åt värktabletter. Under behandlingarna ryckte det i båda benen.
Jag fick två behandlingar med några dagars mellanrum och blev så mycket bättre att jag inte behövde ta värktabletter. Smärtan ut i benet försvann helt. Sen har det succesivt blivit bättre och nu, en månad senare har jag inga känningar av det längre.
/Anna-Britt

Kommentar från Eva till nr 2:
Energiflödet i området runt korsbenet och sätet var stagnerat. Jag använde Energiintegation för det och CST för obalanser i det craniosacrala systemet.

Jag hade haft ont i vä knä i över 1 1/2 år. Ingen läkare hittade nåt fel, t.o.m röntgat. Sjukgymnast trodde att jag tränat fel, att en muskel på insidan inte var tränad. Men varje steg gjorde ont, det skar som en kniv. Min hö fot hade jag också ont i sedan över 3 år. Jag kunde bara gå i träningsskor. Hade jag nån gång en annan sko fick jag så ont i trampdynan och mittersta tårna så jag knappt kunde gå. Läkaren trodde det var nertrampat fotvalv. Jag vet att jag gjorde illa foten en gång när jag tränade hos sjukgymnast.
Efter 3 behandlingar med Sacro Cranial fanns inte nån smärta kvar i knäet eller i foten. Nu kan jag t.o.m gå i klacksko utan att få ont.
I övrigt har jag haft många hisnande upplevelser under behandlingarna. Vid ett tillfälle kunde jag inte låta bli att skratta. Ett annat tillfälle hade jag känslan som när man åker karusell och det kittlar så där härligt i magtrakten. Jag behöver inte gå på tivoli. Jag är glad att jag provade den här behandlingsmetoden."
/Ann-Christin

Kommentar från Eva:
Jag hittade uttalade spänningar i hinnorna som fäster vid insdan av tinningbenen, i hinnorna vid öppningen för ryggmärgen vid skallbasen och i tvärgående hinnor som fäster i ben vid sidan av ögonen .Det fanns också ett stopp i den längsgående glidrörelsen i de hinnor som omger ryggmärgen och fäster vid skallbasen och korsbenets insida. Det stoppet satt i nivå med skulderbladens mellersta och nedre delar.
Under första behandlingen släppte det mycket i hinnorna vid skallbasen och tinningbenen. Ann-Christin kände av spänningar i benen och fick en känsla av halsbränna bakom bröstbenet under behandlingen.
Under andra behandlingen släppte det ännu mer i hinnorna vid skallbasen, mest på höger sida. Hon kände av bröstbenet hela tiden jag arbetade med hinnor och bensömmar i huvudet och fick sendrag i tårna på höger fot.
Under tredje behandlingen ( 30/5 2007 ) släppte mycket spänning i hinnorna som fäster vid sidan av ögonen. Ann-Christin upplevde då att bröstkorgen blev vidare. När jag arbetade med hinnor vid bröstben och nacke upplevde hon smärta i vänster knä. Hinnorna vid skallbasen slappnade av och återgick helt till sitt normala läge. Glidrörelsen i hinnorna runt ryggmärgen blev också fri.
Efter den behandlingen har hon inte haft någon smärta i vänster knä eller höger fot till idag 17/7 2007.