Prismapraktiken.se

Kursverksamhet

Marion Rosens händer

Eva och Marion Rosen 2011.

När jag gick min utbildning till Rosenterapeut 1987 - 1991 reste Marion Rosen ofta till Sverige och undervisade. I slutet av praktikåret frågade Marion om jag ville vara handledare för praktikårselever och jag hade redan då siktet inställt på att bli lärare i Rosenmetoden. Efter 10 år klev jag av som handledare av familjeskäl. 2010 kände jag att det var dags att knyta ihop säcken och ta tag i lärarträningen. Då kändes det rätt att börja med att åka till USA och källan till metoden. Jag deltog i en intensivkurs i Ukiah, Kalifornien, där Marion var en av lärarna. Efteråt besökte jag också Marion i hennes hem i Berkley, Kalifornien. Bilden togs sen vi druckit te på verandan.

Marion arbetade till i december 2011 då hon fck en hjärnstroke en dag när hennes undervisning varit extra inspirerande. Efter stroken fick hon fördjupade insikter om diafragmas betydelse och för att förmedla detta visade hon med händerna vad hon menade när talförmågan inte räckte till. Marion somnade in i sitt hem i januari 2012.
Hennes vision var att fred bara kan börja med att varje människa försonas med sig själv och hennes förhoppning var att Rosenmetoden skulle bidra till världsfred.

Marion insåg att det behövs fler som kan lära ut metoden om den ska kunna få en större spridning.
Jag påbörjade min träning 2011 och blev färdig introduktionskurslärare 2012.

En introduktionskurs kräver inga som helst förkunskaper. Du kan vara med för din egen personliga utvecklings skull och också gå så många kurser i Rosenmetoden du vill av den anledningen. Skulle du vilja bli Rosenteraput ingår ett praktikår. Då ger du minst 350 behandlingar och tar handledning och egna behandlingar. Kursplan kan laddas ner på www.axelsons.se.